Соцмережі
29 Жовтня 2020
704

Василь Хмельницький: Знайомтесь з покупцем

У бізнесі важливо дуже добре вивчати цільову аудиторію

Я діючий підприємець і у мене багато різних бізнесів. Але незважаючи на весь мій досвід, навіть зараз у мене багато помилок.
Ви просили більше реальних кейсів про фейли, тому розповім одну історію.
Вона наочно ілюструє одне з головних правил підприємництва:
жодна стратегія, яка лежить у вас на столі, не спрацює точно так, як ви плануєте.
Будьте до цього готові!

У нас є завод електрофурнітури Plank Electrotechnic LLC
Головні конкурентні переваги нашої продукції — висока якість і доступна ціна. Я був переконаний, що цього достатньо, щоб взяти 20-30% українського ринку розеток та посунути дорожчі турецькі та китайські аналоги.

Але коли ми запустили продукт, то зіткнулися з новим викликом: ми не попали в цільову аудиторію та не прорахували звички покупців.
Наш покупець — не власник офісу чи квартири, де відбувається ремонт, а представник ремонтної бригади. І він звик купувати китайські розетки, економія клієнта його не дуже цікавить. Він купує перевірену та звичну розетку.

Коли ми це зрозуміли, нам довелося повністю міняти маркетингову стратегію, щоб переконати покупців обирати саме українські розетки, які коштують дешевше і зроблені більш якісно.

Тому, запускаючи свій продукт, будьте готові до неочікуваних викликів і до того, що вам доведеться «в бою» коригувати свою стратегію та знайомитись з покупцем. Головне — вчасно проаналізувати, де відбувся збій і швидко його ліквідувати!

Чи були у вас такі історії?

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram