Новини
1 Березня 2021
820

В Україні з’явиться Вища школа публічного управління

Зараз відпрацьовується концепція її створення

Глава Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина анонсувала створення в Україні Вищої школи публічного управління та формування кадрового резерву, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Зараз ми тільки працюємо над концепцією створення такої Вищої школи публічного управління. До сфери управління НАДС належить Українська школа управління, діяльність якої спрямована на підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, а не на комплексну підготовку управлінців категорії “А”, — зазначила Алюшина в ексклюзивному інтерв’ю агенції.

За її словами, така Вища школа також буде у сфері управління Нацагентства держслужби.

На питання, чи буде навчання в такому закладі обов’язковою умовою для певних посад, зокрема категорії “А”, Алюшина відповіла, що не виключає такого варіанту, але остаточний формат буде визначено після підготовки концепції та проведення пілота.

“Ми передбачили створення Вищої школи публічного управління в проекті Стратегії реформування державного управління до 2025 року”, — підкреслила вона.

Крім того, глава Нацагентства держслужби заявила, що в країні має бути резерв підготовлених управлінців, які матимуть державну сутність і будуть готові до виконання управлінських функцій.

“Це наш наступний виклик, який необхідно реалізувати. Ми вже почали підготовку і повинні запропонувати новий комплексний законопроект, в якому “кадровий резерв” обов’язково буде”, — додала Алюшина.

Як писали раніше Investory News, Harvard Business School Online назвала три головні “додаткові навички”, які професіонали повинні придбати або вдосконалити у 2021 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram