Новини
4 Травня 2022
1 122

В Україні змінилися ціни на м’ясо

На преміальні сезонно популярні частини м’яса ціни зросли на понад 2 гривні за кілограм

Протягом квітня середня роздрібна ціна свинини зросла на 1 грн/кг — з 130 до 131 грн/кг в середньому. Про це повідомили аналітики Асоціації “Свинарі України” (АСУ).

“Найпомітніше — на 2,2-2,5 грн/кг чи 1,3-1,7% — зросли ціни на преміальні сезонно популярні частини: стейк, вирізку, корейку без кістки, ошийок. Враховуючи те, що саме у квітні щороку активізується попит на свинину з наближенням Великодніх свят та “пікнікового” періоду, така динаміка є досить типовою та очікуваною. Водночас роздрібна ціна на “всесезонну” лопатку залишилася незмінною, а свиняче охолоджене стегно навіть подешевшало на 5%”, — підкреслили в АСУ.

Разом з тим впродовж квітня курятина подешевшала на 1,5% в середньому насамперед коштом зниження ціни на філе (на 1,8%) та стегно (на 5,25%), адже роздрібна ціна тушки знизилася мінімально (на 0,2%). Яловичина, індичатина та м’ясо качки практично не змінилися в ціні (+/-0,5% протягом минулого місяця).

“Хоча свинина у роздрібі протягом квітня подорожчала, середня ціна кілограма цього виду м’яса напередодні Великодня була нижче ніж на початку року: у січні середня роздрібна ціна кілограма становила 132,8 грн/кг, що на 1,5% чи майже на 2 грн/кг вище за квітневий показник. Натомість яловичина у квітні була в середньому на 6,8% дорожчою ніж у січні, курятина — на 1,1%, м’ясо качки — на 3,7%”, — йдеться в повідомленні.

Експерти зазначили, що темпи приросту цін на ці види м’яса за рік також були помітно вищими.

Нагадаємо, у Донецькій області через посилення бойових дій зупинився один із найбільших м’ясокомбінатів України — ПрАТ “Український бекон”, на якому виг

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram