Новини
28 Квітня 2020
957

В Україні змінено правила переказу коштів

Під час деяких фінансових операцій необхідно буде засвідчувати особу платника

З 28 квітня в Україні змінилися правила грошових переказів. Нові вимоги вводяться у зв’язку зі вступом в силу закону “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення”, повідомляє Національний банк України.

Правила щодо проведення операцій на суму до 5 тис. грн не змінилися. У випадку, якщо сума перевищуватиме цей поріг, необхідно буде пред’являти документи, що засвідчують особу (раніше сума з такими вимогами становила 15 тисяч гривень).

У випадку поповнення коштів через термінал, необхідно буде вставити в нього банківську карту для ідентифікації. Крім того, ідентифікація особи необхідна буде й під час переказу коштів без відкриття рахунку на більш ніж 5 тис. грн; під час поповнення рахунків інших осіб, переказу грошей на карту, якщо сума більше 5 тис. грн; поповнення рахунків у платіжних терміналах на суму понад 5 тис. грн; оплату товарів або послуг за допомогою переказу коштів, якщо вартість посилки перевищує 5 тис. грн.

Водночас, оновлені вимоги закону не поширюються на такі операції: оплату житлово-комунальних послуг, оплату податків, штрафів, інших обов’язкових зборів і платежів (незалежно від суми); сплату кредиту в сумі до 30 тис. грн; перекази для оплати товарів і послуг, які платник проводить за допомогою платіжної картки (або іншого електронного платіжного засобу), якщо її номер супроводжує переказ (незалежно від суми); всі готівкові перекази в межах України в сумі до 5 тис. грн; зняття коштів зі свого рахунку.

Нагадаємо, з 28 квітня Національний банк України збільшив на 250 тис. грн (зі 150 тис. до 400 тис. грн, в еквіваленті) граничну суму валютних операцій, для яких встановлено спрощені вимоги валютного нагляду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram