Новини
28 Квітня 2020
694

НБУ підвищив поріг для контролю за валютними операціями на 250 тисяч гривень

Зміни допоможуть знизити адміністративне навантаження на банки та бізнес

Національний банк України збільшив на 250 тис. грн (зі 150 тис. до 400 тис. грн, в еквіваленті) граничну суму валютних операцій, для яких встановлено спрощені вимоги валютного нагляду, про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

Зазначається, що таке рішення регулятор прийняв для того, аби привести свою нормативну базу у відповідність до змін, що передбачені законом про фінансовий моніторинг, який набуде чинності у вівторок, 28 квітня 2020 року.

“Це сприятиме зниженню адміністративного навантаження як на банки, так і на бізнес. Значну кількість операцій українських підприємств на невеликі суми буде виведено з-під додаткового контролю підрозділами валютного нагляду банків”, – йдеться у повідомленні НБУ.

Крім цього Нацбанку вдалося врегулювати низку питань щодо проведення окремих операцій нерезидентами на території України. Так, фізичні особи-нерезиденти зможуть використовувати власні поточні рахунки в українських банках для проведення розрахунків за договорами страхування життя, операціями з продажу корпоративних прав та нерухомості.

Раніше Investory News писали, що Національний банк України дозволив бізнесу купувати іноземну валюту за рахунок кредитних коштів у гривні без обмежень по сумі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram