Новини
24 Лютого 2021
599

В Україні запрацював інструмент для самотестування бізнесу щодо персональних даних

У Мінцифри запевняють — це ще один крок на шляху інтеграції України до Європейського Cоюзу

Міністерство цифрової трансформації України запустило інструмент Toolkit, який допоможе компаніям перевірити, чи дотримуються вони законодавства у сфері захисту персональних даних, повідомляє пресслужба міністерства.

“Сервіс розроблений у формі тесту, результати можна отримати анонімно. Інструмент орієнтований на малий та середній бізнес. Крім цього, він буде корисний фахівцям із правового консалтингу”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що Toolkit підкаже підприємцям, як покращити роботу у сфері захисту персональних даних в організації, будувати міцні та довірливі взаємини з клієнтами, державою та бізнес-партнерами.

За словами заступника міністра цифрової трансформації Людмили Рабчинської, понад 70% компаній одержали додатковий прибуток, кращу ефективність та інвестиційну привабливість від посилення захисту приватності.

“Тому подбати про приватність, а також гарантувати захист буде конкурентною перевагою. Це допоможе посилити довіру людей до бізнесу, який працює з персональним даними клієнтів”, — наголосила вона.

Своєю чергою керівник порталу Дія.Бізнес Андрій Ремізов підкреслив, що створення дієвих інструментів для захисту даних у сфері бізнесу — “ще один крок на шляху інтеграції України до Європейського Союзу”.

Як зазначив співзасновник Privacy Hub, юрист з питань захисту приватності Legal Nodes Влад Некрутенко, насамперед інструмент розрахований на те, щоб ним користувалися представники бізнесу, а не юристи.

“Кожен охочий може витратити 5-10 хвилин і отримати персоналізований перелік рекомендацій щодо того, як подбати про захист персональних даних у компанії”, — пояснив він.

Раніше Investory News писали, що Мінцифри запускає інструмент для перевірки бізнесом рівня захисту персональних даних.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року Європейський Союз запропонував нові правила, в рамках яких бізнес зможе отримати доступ до персональних даних людей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram