Новини
28 Січня 2021
757

Мінцифра запускає інструмент для перевірки бізнесом рівня захисту персональних даних

Сервіс запрацює з лютого на платформі Дія.Бізнес

Міністерство цифрової трансформації України разом із партнерами розробили інструмент (toolkit), який допоможе бізнес-спільноті освоїти основи українського законодавства та міжнародних стандартів у сфері захисту персональних даних, повідомляє пресслужба відомства.

Toolkit — це тест, який перевірить, наскільки ваша компанія дотримується вимог законодавства про персональні дані під час роботи з клієнтами.

Інструмент стане у пригоді власникам бізнесу та топменеджерам, а також юридичним радникам компаній, чия діяльність полягає в моніторингу дотримання стандартів у сфері захисту персональних даних.

У міністерстві наголошують, що тест надає змогу:

• розібратися в основах законодавства у сфері захисту персональних даних;

• зрозуміти рівень підготовки вашої компанії;

• отримати конкретні підказки, як удосконалити систему відповідно до законодавства України та ЄС.

“Результати та рекомендації можна отримати анонімно. Водночас є можливість зберегти їх в особистому кабінеті”, — зазначають у пресслужбі.

За словами заступниці Міністра цифрової трансформації Людмили Рабчинської, серед іншого, мета Мінцифри — формувати в Україні культуру правильної поведінки з персональним даними. Це стосується і бізнес-спільноти, яка працює з персональними даними клієнтів.

“Якщо ваша компанія збирає інформацію про користувачів сайту чи застосунку, дбати про повагу до приватності — одне з ключових завдань. Це допоможе формувати довіру клієнтів та приносити вам додатковий дохід”, — пояснила вона.

У міністерстві запевняють, що сервіс запрацює з лютого на платформі Дія.Бізнес.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2020 року Європейський союз запропонував нові правила, в рамках яких бізнес зможе отримати доступ до персональних даних людей.

Раніше Investory News писали, що на фоні пандемії COVID-19 рівень свободи інтернету в усьому світі різко погіршився. За рік Україна піднялася на декілька пунктів — індекс свободи інтернету склав 61, у результаті нас віднесли до країн з частково вільною мережею.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram