Новини
30 Грудня 2021
686

В Україні встановлено “зелені” тарифи на електроенергію на 2022 рік

Вартість залежить від того, яким альтернативним джерелом користуватися

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила “зелені” тарифи на електроенергію, вироблену з альтернативних джерел, на 2022 рік. Відповідне рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні 29 грудня, повідомляє Укрінформ.

Для споживачів, зокрема енергетичних кооперативів, встановлена потужність яких не перевищує 150 кВт, “зелений” тариф на електроенергію, вироблену сонячними установками, становитиме майже 5,04 грн за кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію 2019 року.

Для генеруючих установок, які були введені після 1 січня 2020 року “зелений” тариф становитиме 3,78 грн за кВт-год (без ПДВ). Такі ж тарифи встановлені й на електроенергію, вироблену на комбінованих вітро-сонячних системах.

Тарифи на електроенергію з біомаси для споживачів, чия встановлена потужність не перевищує 150 кВт, становитимуть 3,81 грн за кВт-год (без ПДВ) незалежно від року введення установок в експлуатацію. Такі ж самі тарифи встановлені на електроенергію, вироблену з біогазу.

Для споживачів, зокрема енергетичних кооперативів, встановлена потужність яких не перевищує 150 кВт, “зелений” тариф на електроенергію, вироблену вітровими установками, становитиме 3,58 грн за кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію 2019 року. Для генеруючих установок, які були введені після 1 січня 2020 року “зелений” тариф становитиме 3,22 грн за кВт-год (без ПДВ).

Тарифи на електроенергію, вироблену гідроенергетичними установками, для споживачів, чия встановлена потужність не перевищує 150 кВт, становитимуть 5,37 грн за кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію 2019 року, та 4,84 грн за кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію після 1 січня 2020 року.

Для геотермальних установок потужністю не більше 150 кВт встановлено тарифи: 4,62 грн за кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію 2019 року, та 4,16 грн за кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію після 1 січня 2020 року.

Для установок потужністю понад 150 кВт, які належать компаніям та підприємствам, НКРЕКП встановлює тарифи окремо для кожної компанії. Наступного року “зелені” тарифи для таких генеруючих систем становитимуть від 1,79 грн за кВт-год до 7,55 грн за кВт-год (без ПДВ).

Раніше Investory News писали, що у Данії ціни на енергоносії досягли найвищого рівня за дев’ять років. Тим часом станом на жовтень через брак вугілля Індія стояла на порозі енергетичної кризи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram