Новини
7 Квітня 2021
863

В Україні схвалено план виконання Транспортної стратегії до 2030 року

Зокрема йдеться про заміну громадського транспорту на більш сучасний та екологічний

Кабінет міністрів України на засіданні у середу, 7 квітня, затвердив заходи реалізації Національної транспортної стратегії України до 2030 року, серед планів — екологічний транспорт і велосипедна інфраструктура, йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій, національна транспортна стратегія “Drive Ukraine 2030” на сьогодні є основним програмним документом, що визначає розвиток транспортної галузі на найближчі 9 років.

Схвалений план містить конкретні етапи та терміни виконання заходів для забезпечення ефективної діяльності й розвитку галузі у загальному. Документ був розроблений за підтримки представництва ЄС та показує реалізацію євроінтеграційних зобов’язань держави в галузі транспорту.

“Йдеться про впровадження Європейського зеленого курсу й заміну громадського транспорту на більш сучасний та екологічний, покращення послуг з перевезення пасажирів, а також розвиток велосипедної інфраструктури”, — зазначили у міністерстві.

До плану заходів також було включено:

• проєкти розвитку транспортної інфраструктури як на регіональному, так і на міждержавному рівнях, реалізація яких спрямована на підвищення безпеки, якості та доступності транспортних послуг;

• залучення технологій та впровадження пільг для підтримки національних виробників, які були запропоновані профільними асоціаціями.

У пояснювальній записці зазначаються чотири напрями діяльності: ефективність транспортної системи, умови для глобальних інвестицій, екологічність і мобільність/міжрегіональна інтеграція.

“У кожному з чотирьох основних напрямів стратегії визначено перелік завдань, які необхідно вирішити для розв’язання існуючих проблем. Кожне завдання має відповідні етапи виконання, відповідальних виконавців, терміни та індикатори”, — додав Криклій.

Національну транспортну стратегію уряд затвердив розпорядженням №430 від 30 травня 2018 року.

Раніше Investory News писали, що через коронавірус минулого року український транспорт втратив мільярд пасажирів. Найбільших збитків зазнав напрям автоперевезень — на 41,5% менше, ніж за аналогічний період 2019-го.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram