Новини
19 Липня 2022
470

В Україні посіють на 30-60% менше озимих зернових культур

Таким чином світова продовольча криза продовжиться

Українські аграрії у 2022 році посіють на 30-60% менше озимих зернових культур. Якщо основний експортний шлях країни через порти все ще буде заблоковано росією, то це своєю чергою продовжить світову продовольчу кризу, про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський Financial Times.

“Аграрії скоротять посіви озимих зернових культур, пшениці та ячменю на 30-60%”, — сказав він.

Україна веде переговори з росією щодо відновлення експорту продовольства через свої порти у Чорному морі. Проте, за словами міністра, якщо українські порти залишаться закритими наступної весни, фермери різко скоротять посіви кукурудзи й натомість вирощуватимуть сою та соняшник через нижчу врожайність і вищі ціни.

Скорочення виробництва пшениці та кукурудзи у 2023 році призведе до продовження дефіциту зерна в усьому світі та зростання цін на продовольство на ще довший період.

Сольський також зазначив, що російські загарбники продовжують викрадати великі обсяги зерна у фермерів на територіях, захоплених після початку повномасштабного вторгнення військами рф із 24 лютого.

Українські чиновники заявили, що росіяни вже викрали 500 тис. тонн зерна. На думку міністра, справжня цифра, швидше за все, буде набагато вищою, оскільки фермери в контрольованих росією частинах півдня України вже зібрали кілька мільйонів тонн.

Нагадаємо, що деблокада гирла Бистре економить бізнесу щонайменше $500 тис. на добу. Також це дозволить запобігти світовій продовольчій кризі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram