Новини
1 Лютого 2023
321

В Україні поновили прийом заявок на мікрогранти

Гроші отримають підприємці з досвідом та початківці

З 1 лютого українці, які хочуть отримати мікрогранти для початку або розвитку свого бізнесу, можуть подавати заявки на першу в цьому році хвилю програми “Власна справа”, повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду підприємницької діяльності.

“Торік 3 тис. 300 українців отримали від держави підтримку у вигляді мікрогрантів від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. І цього року ми продовжуємо програму. Таким чином ми інвестуємо в розвиток малого бізнесу та активізацію економіки, а також стимулюємо поліпшення ситуації на ринку праці, адже ці підприємці створять десятки тисяч нових робочих місць”, — розповіла перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Щоб отримати кошти, потрібно подати заяву та бізнес-план свого проєкту через сайт “Дія”. Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якого службою приймається рішення про надання або відмову в наданні мікрогранту.

У міністерстві нагадали, що програма “Власна Справа” стартувала 1 липня 2022 року. За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу – від 50 до 250 тис.грн. Обов’язковою умовою отримання мікрогранту є створення 1-2 нових робочих місць в залежності від суми наданого мікрогранту. У 2022 році було 12 хвиль подання заявок на мікрогранти, кожна з яких тривала 2 тижні. Всього було видано мікрогрантів на 777 млн грн.

Нагадаємо, в Україні пропонують скасувати до 50% ліцензій та дозволів для бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram