Новини
12 Липня 2021
672

В Україні почали готуватися до нового сплеску захворюваності COVID-19

Через новий штам світова економіка може не відновитися

Через зростання захворюваності COVID-19 в Європі й масове поширення штаму “Дельта” влада має скоординувати роботу для підготовки до потенційного сплеску хвороби в Україні. Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради в Офісі президента, повідомляє пресслужба голови держави.

“Уряд планує активно працювати в цьому напрямку наступними тижнями для того, щоб скоординувати роботу органів місцевої влади та підготувати медичну систему до потенційного росту захворюваності”, — зазначив він.

Шмигаль також звернув увагу на необхідність нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19. Своєю чергою міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що до України прибуло ще 500 тис. доз китайської вакцини CoronaVac, яку незабаром розподілять регіонами, зокрема серед найбільш віддалених населених пунктів, щоб прищепити якомога більше людей.

За його словами, найближчим часом очікується постачання 1,23 млн доз CoronaVac і 256 тис. доз Pfizer-BioNTech.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні вже зробили майже 3,5 млн щеплень від коронавірусу: більше ніж 2 млн українців отримали першу дозу вакцини, понад 1 млн — повністю імунізовані.

На фото: Джанет Йеллен

Тим часом міністр фінансів США Джанет Йеллен у неділю, 11 липня, висловила серйозну стурбованість через те, що нові варіанти коронавірусу можуть стати загрозою для відновлення постраждалої від пандемії світової економіки, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми дуже стурбовані варіантом” дельта “й іншими варіантами, які можуть виникнути та поставити під загрозу підйом економіки”, — заявила Йеллен журналістам у Венеції після зустрічі G20.

“Ми — взаємопов’язана глобальна економіка. Що відбувається в одній частині світу, впливає на всі інші країни”, — додала вона.

Наразі у багатьох країнах світу інтенсивно поширюється більш заразний штам COVID-19 “дельта”. Його вперше виявили в Індії. Проте, щоб уникнути назви штамів за географічною ознакою в ВООЗ ввели їх позначення за буквами грецького алфавіту.

У Великій Британії вже понад 90% нових заражень коронавірусом становлять зараження “дельтою”. У Франції своєю чергою висловлювали побоювання у зв’язку з тим, що поширення штаму “дельта” загрожує четвертою хвилею епідемії в країні.

У Нідерландах через штам “дельта” відзначають стрімке зростання рівня захворювання COVID-19 — з цієї причини в країні вводять нові обмеження.

Нагадаємо, нещодавно влада Греції оголосила, що економіка країни не закриватиметься через коронавірус. Наразі повністю вакциновано близько 35% з 11 млн населення країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram