Новини
9 Квітня 2019
1 011

В Туреччині найбільша кількість власників криптовалют

Це пов’язано із девальвацією турецької ліри, вартість якої з початку року знизилася більш ніж на 40%

Кількість власників криптовалют у Туреччині більше, ніж у всіх інших європейських країнах. Про це стало відомо з недавнього дослідження компанії ING News.

В результаті, лідером за кількістю власників цифрової валюти стала Туреччина – 18% зі 100% респондентів. Учасники опитування заявили, що є власниками цифрових валют, хоча якими саме монетами вони володіють і в якій кількості, не повідомляється.

До п’ятірки лідерів, які продемонстрували близькі результати, належить Румунія (тут власниками крипто є 12% опитаних), Польща (11%), Іспанія (10%) та Чехія (9%).

Результати виявилися досить цікавими, враховуючи, що фактично Туреччина не входить до складу Євросоюзу, хоча активно намагається в нього вступити.

Варто зазначити, що під час дослідження для порівняння були опитані жителі США та Австралії, де відповідно володіють криптовалютою 57% і 70%.

“Швидше за все, така кількість біткоін-ентузіастів у Туреччині пов’язана з триваючим зростанням інфляції в країні (16%), девальвацією турецької ліри, вартість якої з початку року знизилася більш ніж на 40%, і американськими санкціями”, – відзначають експерти.

Згідно дослідження, тільки близько третини (35%) опитаних в Європі погоджуються, що біткоін – це майбутнє в якості онлайн валюти. Трохи менше (32%) респондентів згодні з тим, що криптовалюта – майбутнє для інвестування.

“Багато хто розглядає цифрову валюту як досить ризиковану. Наприклад, 46% опитуваних у Європі вважають акції менш ризикованими, ніж біткойни”, – йдеться в дослідженні.

Незважаючи на існування різних компаній і організацій, які усвідомлюють величезний потенціал технології блокчейну і практичні можливості використання криптовалюти в різних сферах, в тому числі й міжнародні розрахунки та фінансові послуги, оцінити загальний настрій населення щодо цифрових валют все ж не просто. До цього часу є країни, велика частина населення яких навіть не підозрює про існування криптовалют, або знає тільки про біткоіни.

Організатором дослідження стала компанія ING News, що представляє собою медіа-підрозділ нідерландського фінансового конгломерату ING Bank, який надає послуги в сфері банківської діяльності, страхування і управління власністю. Опитування проводилося в Twitter.

Як відомо, американський банк JPMorgan створює власну криптовалюту. Клієнти зможуть користуватися нею для миттєвих платежів.

Японська e-commerce компанія Rakuten реалізує підтримку криптовалют в оновленій версії свого додатку Rakuten Pay, яку презентувала 18 березня.

Станом на 9 квітня біткоін зріс і коштує $5228,9, ethereum – $177,29, а Ripple (XRP) трохи знизився – до $0,35.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram