Новини
18 Грудня 2023
320

В TikTok фейкові акаунти поширюють дезінформацію про війну в Україні

Вони мають на меті штучно підсилити проросійські наративи

Китайська соціальна мережа TikTok оприлюднила нові дані, які свідчать про те, що фейкові акаунти на платформі поширювали дезінформацію про війну росії в Україні мільйонам людей, пише CNBC.

Згідно з даними компанії, опублікованими у звіті, пости, спрямовані на українських та російських користувачів, а також на широку аудиторію по всій Європі, мали на меті штучно підсилити проросійські наративи щодо війни. Деякі фейкові акаунти навіть маскувалися під новинні агенції.

Також цього тижня, окреме розслідування BBC виявило 800 фейкових акаунтів, які, за їхніми даними, поширювали в європейських країнах брехливі твердження про те, що високопоставлені українські чиновники та їхні родичі купили розкішні автомобілі чи вілли за кордоном після повномасштабного вторгнення росії.

Представник TikTok заявив CNBC, що компанія почала розслідувати ці акаунти ще до розслідування BBC і що всі виявлені фейкові облікові записи були видалені.

Більшість цих акаунтів — близько 13 тис. — були створені у рф і поширювали кремлівську пропаганду війни місцевими мовами в Україні, росії, Німеччині, Італії, Туреччині, Сербії, Чехії, Польщі та Греції.

Однак, також було виявлено низку акаунтів, створених в Україні, які “штучно поширюють наративи з метою збору грошей для українських військових”.

За даними TikTok, загальна кількість підписників фейкових облікових записів перевищила один мільйон.

Раніше Investory News писали, що російська пропаганда розповсюдилася на світових зірок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram