Новини
23 Вересня 2019
786

В очікуванні інвестицій: Президент підписав закон про підтримку українського кінематографа

Документ був схвалений Верховною Радою 12 вересня цього року

Президент Володимир Зеленський підписав Закон України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії” №76-IX, ухвалений Верховною Радою 12 вересня 2019 р. Про це свідчать дані на сайті Верховної ради.

Закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографа спрямований на створення сприятливих умов для виробництва фільмів, телевізійних серіалів, телевізійних фільмів та іншої кінопродукції, а також розвитку кінематографа в Україні.

Документ має забезпечити реалізацію механізмів, закладених у Законі “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, та врегулювання питання фінансової підтримки державою втілення проектів у сфері кінематографії.

“Встановлюється, зокрема, що окремі платежі від суб’єктів кінематографії, пов’язані з одержанням ними державної підтримки, зараховуватимуться до спеціального фонду держбюджету і спрямовуватимуться на державну підтримку кінематографії”, — йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Також, згідно з пояснювальною запискою, метою є створення умов, які повинні сприяти залученню позабюджетних коштів, в тому числі іноземних інвестицій та коштів від іноземних суб’єктів кінематографії в галузь кіновиробництва.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський представив ряд проектів, які реалізовуватимуться в Україні із залученням іноземного бізнесу під приватні гарантії захисту інвестицій зі сторони глави держави.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram