Новини
26 Вересня 2021
524

В Італії створили робочемодан, який носить багаж власника та стежить, щоб не втратити його в натовпі

Швидкість, з якою він слідуватиме за людиною становитиме до 9,6 км/год

Автомобільна компанія з Італії, яка відома виробництвом Vespa, представила роботизовану валізу Gitamini. Компактний пристрій позбавляє туриста від необхідності самостійно нести або везти важкий багаж, повідомляє Hightech.

Форма та функції Gitamini залишаються такими самими, як і у повнорозмірної Gita. У перекладі з італійського Gita перекладається як “невелика подорож” або “прогулянка”.

Робот складається з двох великих коліс, центрального стовбура й системи машинного зору, яку він використовує для ідентифікації та відстеження свого власника.

Gitamini важить близько 13 кг, може перевозити до 9 кг багажу в салоні на відстань майже 34 км. При цьому попередня — повнорозмірна версія робота Gita, яка за вантажності у 18 кг на одному зарядженому акумуляторі долала близько 19 км.

Щоб орієнтуватися в просторі, Gitamini використовує безліч камер і датчиків, враховуючи й ті, які потрібні для навігації та відстеження положення користувача у просторі.

Для того, щоб активувати цей режим проходження, треба встати перед Gitamini і натиснути спеціальну кнопку. Використовуючи комп’ютерний зір, робот фіксується на користувачеві, щоб не втратити його в натовпі. Після цього він готовий слідувати за людиною зі швидкістю до 9,6 км/год.

Раніше Investory News писали, що японська компанія створила робота-онучку для одиноких людей похилого віку. Іграшка запам’ятовує імена, впізнає власників та імітує сон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram