Новини
6 Вересня 2023
313

В деяких областях України розроблені графіки відключень електроенергії

Це стосується Вінницької, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської та Хмельницької областей

Минулої зими росія завдавала ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури, тому українці жили в умовах постійних відключень світла. Цього року ворог може продовжити свої атаки.

У низці областей, готуючись до можливого блекауту, розробили графіки відключень електроенергії, пише “Апостроф”.

У “Вінницяобленерго” повідомили, що запровадження графіків відключень можливе у разі дефіциту генерації чи аварійних ситуацій. Світло також можуть вимикати для запобігання порушенню режиму роботи об’єднаної енергосистеми України.

У компанії зазначили, що тривалість знеструмлення може коливатись від двох до чотирьох годин.

У “Прикарпаттяобленерго” повідомили, що в Івано-Франківській області будуть введені шість черг графіків погодинних вимкнень, які погоджені з ОВА. Про їхнє застосування повідомлять заздалегідь.

Графіки відключення світла буде запроваджено з жовтня у Львівській області. “Львівобленерго” проводить інформування споживачів про приналежність до груп у графіках відключень.

В Полтавській ОВА повідомили, що у разі дефіциту електроенергії у регіоні може бути шість черг відключення світла. Про графік стане відомо лише після початку опалювального сезону.

У “Хмельницькобленерго” повідомляють мешканцям про можливі погодинні відключення світла. Наразі триває розроблення графіків. Вони будуть містити шість черг.

Раніше Investory News писали, що відключення світла в зимовий сезон не планується.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram