Новини
17 Серпня 2020
1 055

В Англії закриють останню шахту, яка пропрацювала майже 200 років

В Шотландії та Уельсі діють ще декілька невеликих шахт

Кар’єр відкритого типу Bradley Mine, остання шахта в Англії, закриється після провалу планів з розширення. Шахта пропрацювала близько 200 років і останнім часом добувала 150 тис. тонн вугілля на рік, повідомляє Sky News.

Ще кілька невеликих шахт продовжують роботу в Шотландії та Уельсі, остання з них повинна закритися в жовтні 2022 р. При цьому в Великій Британії попит на вугілля складає близько восьми мільйонів тонн на рік. Задовольнити його передбачається закупівлями з Росії та США.

Проти вугільних шахт у королівстві борються екологічні активісти, які наполягають на переході до відновлюваної енергетики. Вони зуміли зірвати плани власників шахти збільшити виробництво, що дозволило б зробити видобуток вигідним.

Занепад вугільної промисловості в країні триває десятки років, врятувати її не змогли ні страйки шахтарів у 1980 рр., ні масові протести, ні оптимізація штатів. В останні п’ять років, коли закрилася шахта Kellingley, вугілля видобувається тільки з відкритих кар’єрів.

Як відомо, у Великій Британії планують до кінця 2020 р. запустити перший інвестиційний фонд, орієнтований на водень, який матиме назву HydrogenOne Capital. Стартовий капітал фонду — £250 млн ($315 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram