Новини
31 Січня 2022
738

Утримати Covid-19: На Олімпійських іграх працюватиме робот-бармен

Коктейлі, змішані за 90 секунд, можна буде купити відсканувавши QR-код

Організатори зимових Олімпійських ігор у Пекіні встановили у медіацентрі робота-бармена, який може змішати та подати коктейль приблизно за 90 с. Таким чином організатори прагнуть утримати поширення COVID-19, повідомляє Business Insider.

Видання додає, що гості можуть замовити напій, відсканувавши QR-код за допомогою смартфона.

Робот-бармен, який подає і алкогольні, й безалкогольні коктейлі, знаходиться за круглою барною стійкою під десятками пляшок підвішених до стелі. На опублікованому Reuters відео показано, як він наповнює шейкер вмістом однієї з пляшок, додає лід і змішує вміст, перш ніж процідити помаранчеву рідину в келих для “Маргарити”.

У медіацентрі також працюватиме кілька барменів-людей, які контролюватимуть роботу робота та допомагатимуть йому. “Установка робота-бармена — це частина зусиль організаторів щодо мінімізації випадків зараження COVID-19 на іграх”, — пише видання.

У ресторані для спортсменів і тих, хто працює на Олімпіаді, всі страви, наприклад гамбургери та рис, також готуватимуть і подаватимуть роботи. За допомогою спеціальних доріжок, що йдуть вздовж стелі, замовлення підійматимуться з автоматизованої кухні та опускатимуться на столи.

Спортсмени, журналісти та персонал Олімпійських ігор працюватимуть у межах системи “замкнутого циклу”. Це означає, що вони будуть ізольовані від населення країни. Раніше іноземним гостям було заборонено відвідувати ігри як глядачам.

Згідно з даними Міжнародного олімпійського комітету, тестування перед іграми показало — чинна система “працює успішно”. Всього під час підготовки до ігор було зафіксовано 33 позитивних результати з 336 421 проведених тестів.

Раніше Investory News писали, що уряд виплатить премії олімпійцям, які посіли 4-6 місця у Токіо. Також призначено стипендії для дітей з інвалідністю за високі спортивні досягнення обсягом у 5 тис. грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram