Новини
27 Березня 2019
777

«Укрспирт» планує модернізуватися на 311 мільйонів

До 2023 року підприємство інвестує у розвиток виробництва 1,53 млрд грн 

Держпідприємство “Укрспирт” планує провести модернізацію всього виробництва. Стратегічний план на 2019-2023 рік погоджено у березні з Мінагропродром. На цей період передбачається залучення 1,53 млрд грн інвестицій. Як повідомляє прес-служба компанії, кошти підуть на встановлення енергозберігаючого обладнання та виготовлення нових видів продукції.

Зокрема, у 2019 році заплановано витратити 311 млн грн на електронну систему обліку готової і відваженої продукції, а також модернізацію виробництва. Близько 40 млн грн вкладуть у впровадження системи обліку продукції.

В планах компанії встановлення виробництва кормових добавок у Львівській та Сумській областях – загальна потужність 32,8 тис. т в рік. Також в цих областях встановлять енергозберігаюче обладнання.

Загалом у Львівській області планується модернізація декількох майданчиків – в Лопатинському та в Суходолах (розширення виробництва спирту-сирцю на 9,8 тис. т), в Сторонибаби (запуск виробництва біоетанолу потужністю 24,4 тис. т на рік). Оновлення майданчику планується і в Тхорівці Київської області.

Для реалізації стратегічного плану “Укрспирт” планує залучити короткострокове фінансування від українських банків. Також розглядається варіант іноземних інвестицій – зокрема китайських партнерів.

Очікується капіталовкладення в виробництво біоетанолу та додаткових продуктів на базі трьох існуючих виробничих майданчиків.

Нагадаємо, модернізувати міський транспорт планують у Харкові. На покращення електротранспорту знадобиться мінімум €14 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram