Новини
20 Вересня 2021
619

“Укренерго” перейшло в управління Міненерго

Це сприятиме підвищенню ефективності роботи об’єднаної енергетичної системи

Міністерство енергетики отримало статус керуючого рахунком у цінних паперах НЕК “Укренерго”, повідомило Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України (SMIDA) у понеділок, 20 вересня, з посиланням на реєстр власників цінних паперів від 16 вересня. Про це йдеться у повідомленні Інтерфакс-Україна.

Відповідно до реєстру, власником 100% акцій “Укренерго” стала держава в особі Міненерго.

У повідомленні SMIDA зазначається, що Міненерго на виконання розпорядження уряду України №833-р від 28 липня 2021 року вжило заходів, пов’язаних з внесенням відомства як керуючого рахунком у цінних паперах НЕК, переданих йому в управління.

“Зазначеним розпорядженням Кабміну погоджено пропозицію Міністерства економіки про передачу повноважень з управління корпоративними правами НЕК від Міністерства фінансів Міненерго”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, Міненерго отримало повноваження з управління корпоративними правами, що належать державі в статутному капіталі АТ “Магістральні газопроводи України”, та функції з управління єдиним майновим комплексом держпідприємства “Оператор ринку”.

“Оскільки міністерство формує політику у сфері енергетики передача цих повноважень сприятиме підвищенню ефективності роботи об’єднаної енергетичної системи, інтеграції українського в європейський енергетичний ринок”, — підкреслили в міністерстві.

Раніше Investory News писали, що Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики й комунальних послуг, схвалила інвестиційну програму НЕК “Укренерго” на 2021 рік обсягом 4,33 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram