Новини
29 Липня 2021
624

“Укренерго” передано під управління Міністерства енергетики України

У Європейській енергетичній спільноті попереджали про можливі перешкоди для сертифікації у разі такого рішення

Оператора “Укренерго”, а також “Магістральні газопроводи України” та “Оператор ринку” передали під управління Міненерго. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

На засіданні 28 липня Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження щодо підпорядкування Міністерству енергетики АТ “Магістральні газопроводи України” та ПАТ “НЕК “Укренерго”, а також передачу повноважень з управління єдиним майновим комплексом ДП “Оператор ринку”.

“Оскільки Міністерство формує політику у сфері енергетики, передача цих повноважень сприятиме підвищенню ефективності роботи об’єднаної енергетичної системи, інтеграції українського в європейський енергетичний ринок”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначає Економічна правда, раніше директор Секретаріату Європейського енерготовариство Янез Копач закликав уряд України додатково проаналізувати рішення про передачу НЕК “Укренерго” та “Магістральних газопроводів України” (МГУ), “оскільки воно може створити проблеми для їх сертифікації”.

“Водночас в уряді заявляли, що майбутня передача НЕК “Укренерго” під управління Міненерго не є перешкодою для сертифікації оператора системи передачі та подальшої синхронізації з ENTSO-E”, — зазначає видання.

І додає, що за словами заступника міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослава Демченкова, Міністерство енергетики веде постійну комунікацію з Енергетичною спільнотою стосовно процесу підготовки до синхронізації з ENTSO-E, а також стандартів корпоративного управління компаніями енергетичної галузі.

Раніше Investory News писали, що Нацкомісія схвалила інвестпрограму “Укренерго” обсягом 4,3 млрд грн. Фінансування здійснюватиметься переважно кредитними коштами міжнародних фінустанов.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram