Новини
3 Серпня 2020
945

Український венчурний фонд Genesis Investments інвестував у литовський AdTech-стартап $500 тисяч

Кошти допоможуть RedTrack розширити функції продукту та прискорити автоматизацію процесу купівлі реклами

Український венчурний фонд Genesis Investments і литовський Iron Wolf Capital інвестували в SaaS-стартап RedTrack.io з аналізу та управління рекламними кампаніями, повідомляє Ain.ua.

RedTrack призначений для медіабайерів, рекламних агентств, e-commerce й інших видів бізнесу, які розміщують і закуповують рекламу онлайн.

Інструмент дозволяє в режимі реального часу аналізувати витрати на рекламу та ефективність кожного каналу трафіку, а також збирати всі дані в одному інтерфейсі.

Залучені кошти (а це – посівний раунд, сума угоди склала $500 тисяч) допоможуть RedTrack розширити функції продукту за допомогою машинного навчання та прискорити автоматизацію процесу купівлі реклами.

Як зазначив CEO RedTrack Влад Жовтенко, українець за походженням, RedTrack.io – це незалежний від цифрових каналів інструмент, який допомагає медіабайерам засновувати свою роботу на даних, а не на припущеннях.

“Оскільки ми ростемо, то наразі націлені на прикладне застосування машинного навчання для пошуку нових рішень автоматизації роботи з рекламою”, – наголосив він.

Своєю чергою генеральний партнер Genesis Investments Віталій Лаптенок зазначає, що на даний час ринок digital-реклами знаходиться на підйомі.

“Так, за даними eMarketer, до кінця 2020 року на онлайн-рекламу у світі витратять близько $700 млрд”, – розповідає він. І хоча компанії планують скоротити витрати на рекламу у 2020 році, Лаптенок прогнозує зростання на 7%, у порівнянні з 2019 роком.

“Бюджети на маркетинг зменшуватимуться, але маркетологи будуть більш уважно стежити за ефективністю кожного рекламного долара. Оскільки ми приділяємо більше уваги ефективності, необхідність в точному та доступному інструменті управління рекламою стає дуже гострою. Ось чому ми так раді підтримати RedTrack”, – коментує він.

Нагадаємо, у травні український фонд Genesis Investments став лід-інвестором у seed-раунді на $1,5 млн білоруського стартапу Vochi, що розробив додаток для смартфона Vochi Video Effects, за допомогою якого користувач може додавати різні ефекти на окремі об’єкти у відео.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram