Новини
22 Листопада 2021
1 037

Український стартап Senstone зібрав $111 тисяч на Kickstarter на другий гаджет

Вартість Scripter — $100, наразі його замовило вже 748 осіб

Український стартап Senstone, який розробляє компактний голосовий помічник у вигляді кулона (кріпиться на одяг і допомагає робити нотатки голосом) зібрав на Kickstarter понад $111,5 тис. на друге покоління продукту під назвою Scripter.

Scripter, вміє переводити голосові нотатки в текст, записувати їх на диктофон. Він стійкий до води, пилу та падіння. У другому девайсі розробники покращили якість запису та прискорили переведення голосу в текст. Новий акумулятор Scripter може працювати в 3,5 раза довше: 10 днів у режимі очікування та 6 годин безперервного запису. Збільшився й розмір хмарного сховища.

Фото: www.kickstarter.com

Вперше про компанію стало відомо 2017 року, коли стартап вийшов на Kickstarter з однойменним продуктом. У тій кампанії команді вдалося зібрати $302 тис. від 2700 бекерів, повідомляє Ain.ua.

У листопаді 2021-го, Senstone знову вийшла на краудфандинг із другим поколінням асистента — вдосконаленою версією попередньої моделі. У 2021 році компанія також представила The Accurate Notes — мобільний додаток, який працює в парі з кулоном. У ньому збираються всі записи, які можна редагувати чи ділитися ними.

Вартість Scripter на Kickstarter $100. Наразі його замовили вже 748 осіб. “Попередня версія коштувала $120 на краудфандингу і $145 — у роздробі”, — зазначає видання.

Стартап Senstone заснував Назар Федорчук 2015 року. У 2016-му до проєкту приєднався Маркіян Мацех як співзасновник. Але вже 2019 року він залишив проєкт із взаємного рішення партнерів.

Раніше Investory News писали, що компанія Grammarly залучила новий раунд інвестицій на суму $200 млн. Це найбільший раунд в історії компанії. Як наслідок оцінка бізнесу зросла до $13 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram