Новини
18 Листопада 2021
798

Нові інвестиції Grammarly: Оцінка української компанії зросла до $13 мільярдів

Після чергового раунду кожен із трьох засновників став доларовим мільярдером

Компанія Grammarly залучила новий раунд інвестицій на суму $200 млн. Це найбільший раунд в історії компанії, повідомляє Ain.ua.

Видання зазначає, що оцінка бізнесу зросла до $13 млрд, що в шестеро більше від останньої відомої оцінки компанії.

Серед інвесторів — Baillie Gifford, Gerenal Catalyst (інвестували в українську AirSlate) та кілька фондів під управлінням BlackRock. “Гроші спрямують на покращення продуктів компанії та розширення команди”, — йдеться у повідомленні.

Аудиторія Grammarly — 30 млн осіб щодня. У компанії понад 600 співробітників в офісах у Сан-Франциско, Ванкувері та Києві.

Grammarly створює онлайн-сервіс на основі штучного інтелекту для допомоги у написанні текстів англійською мовою. Базовий набір функцій безплатний, розширена версія — передплата.

Компанію заснували 2009 року в Києві українці Максим Литвин, Олексій Шевченко та Дмитро Лідер. Статки кожного із засновників значно зросли. До цього раунду їм належало 76% компанії у рівних частках, оцінка статку перевищувала $585 млн кожного.

“Після нового раунду інвестицій кожен із трьох засновників став доларовим мільярдером і тепер, швидше за все, входить до п’ятірки найбагатших людей України”, — пише Ain.ua.

І додає, що сьогодні Grammarly — найдорожча в країні приватна технологічна (і не лише) компанія із засновниками з України та величезною місцевою командою.

Нагадаємо, минулого року український єдиноріг Grammarly інвестував в американський стартап Docugami. Це була перша інвестиція Grammarly в іншу компанію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram