Новини
16 Березня 2021
755

Український стартап 3DLOOK залучив $6,5 мільйона

Серед клієнтів — компанія Баффета, ритейлери зі списку Fortune 1000 та вітчизняні бренди

Українська компанія 3DLOOK, яка працює над технологією сканування людського тіла по фото, залучила раунд А обсягом $6,5 млн, повідомляє Ain.ua.

Серед інвесторів — венчурний фонд Almaz Capital, TMT Investments і Zubr Capital. Інформація щодо капіталізації наразі не розкривається. “З попереднього раунду у липні 2020 року вона має зрости у 2,5-3 рази”, — зазначив співзасновник і головний виконавчий директор компанії Вадим Роговський.

На цей час компанія загалом залучила $11,2 млн, з яких $7,9 млн — під час пандемії COVID-19. Серед інвесторів: фонди Boost VC, 500 Startups, ICU Ventures, U Ventures (частина Horizon Capital).

Як зазначає Вадим Роговський, під час локдауна вся комунікація перейшла в онлайн, тому робота йшла ефективніше. “Ми змогли поспілкуватися з більшою кількістю інвесторів, оскільки не потрібно було витрачати час на перельоти й планування особистих зустрічей. Ми могли бути присутніми на важливих перемовинах у будь-який момент і з будь-якої точки: так, я брав участь в онлайн-зустрічах з гірськолижного курорту або під час свят”, — ділиться бізнесмен.

І додає, що завдяки таким умовам компанії вдалося закрити раунд всього за п’ять місяців, що досить швидко для раунду А. “За три місяці ми вибрали та підписали кращий term sheet з декількох варіантів, а ще за два — погодили всі деталі угоди”, — розповідає CEO компанії.

Отримані інвестиції підуть на розширення команди топменеджерів у США, відкриття нових R&D-центрів у США та Західній Європі. Також гроші витратять на розробку нового продукту, який дозволить покупцям віртуально приміряти одяг в реальному часі за допомогою AR.

Компанія працює над технологією сканування людського тіла по фото — визначає його параметри за двома фото з допомогою комп’ютерного зору й тривимірного статистичного моделювання. Така технологія може використовуватися, наприклад, аби допомогти покупцеві вибрати одяг потрібного розміру.

Серед клієнтів 3DLOOK — близько 100 брендів у всьому світі, серед яких Dickies (дочірня компанія VF Corporation), Tailored Brands (великий ритейлер у США зі списку Fortune 1000), а також відомі гравці на ринку уніформ — 1822 Denim, RedThread, Safariland і Fechheimer Bros (компанія Воррена Баффета). З українських компаній працює з Bettter — брендом Юлії Пелипас.

З квітня 2020 року ARR (річний виторг) компанії збільшився у 5,6 раза, перевищивши $1 млн. “Клієнти змогли скоротити повернення речей на 30%, а конверсії підвищилися в чотири рази, якщо порівнювати рік до року”, — йдеться у повідомленні.

Наразі компанія планує працювати не тільки з виробниками одягу, а й виходити на інші ринки, наприклад, робити рішення для виробництва меблів, автомобільних сидінь на замовлення, моніторингу здоров’я, відеоігор.

Раніше Investory News писали, що влітку минулого року український стартап 3DLOOK залучив $1 млн. Загалом за час пандемії компанія почала швидко розвиватися й підписала декілька нових контрактів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram