Новини
13 Грудня 2022
455

Український продовольчий експорт наземними шляхами мав рекордний обсяг у листопаді

Загалом за 9 місяців війни з України вивезли 19 мільйонів тонн агропродукції

У листопаді Україна побила рекорд щодо обсягів відвантаження агропродукції альтернативними шляхами, розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич в ефірі телемарафону, передає пресслужба Мінагрополітики.

“У листопаді ми побили рекорд експорту агропродукції через так звані “Шляхи солідарності”, досягши позначки в 3,3 млн тонн”, — зазначив Дмитрасевич.

Загалом за 9 місяців війни наземними шляхами з України було вивезено 19 млн тонн.

Заступник міністра підкреслив, що з початку війни було дуже важливо нарощувати пропускну можливість експорту саме наземним шляхом.

“Коли ми досягли максимальної межі вивезення агропродукції в 3 млн тонн щомісяця альтернативними шляхами, стало зрозуміло, що їх необхідно розширювати. Для цього ми почали налагоджувати комунікацію та співпрацю з європейськими партнерами”, — наголосив Маркіян Дмитрасевич.

Прогнози щодо експорту на наступний рік безпосередньо залежать від роботи “зернової ініціативи” та від можливості приєднання до неї миколаївського порту.

“Це зможе суттєво збільшити можливості вивезення нашої агропродукції і, що не менш важливо, дозволить здешевити експорт, адже зараз витрати на логістику надзвичайно високі”, — резюмував чиновник.

Нагадаємо, Україна експортувала агропродукції на $21 мільярд з початку року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram