Новини
11 Травня 2023
375

Українські стартапи отримають на підтримку €20 мільйонів

Європейська інноваційна рада виділила кошти на проєкт розвитку українського бізнесу

The European Innovation Council (EIC) оголосила проєкт з назвою Seeds of Bravery та консорціум з більш ніж двадцяти партнерів переможцями програми підтримки українських стартапів, технологічних підприємців та екосистеми на €20 млн, повідомив засновник Cyber/nnov8 Святослав Святненко.

Серед іншого програма підтримки передбачає створення фонду на €12 млн для українських інноваційних стартапів.

Програма підтримки має на меті стати рятувальним жилетом для українських стартапів і допомогти їм рости та інтегруватися в європейську інноваційну екосистему, щоб вони могли стати ключовими рушійними силами економічного відновлення України.

Ініціатива підтримає щонайменше 200 українських технологічних стартапів грантами по €60 тис. для подальшого розвитку їхньої інноваційної та бізнес-діяльності.

Крім того, компанії також отримають нефінансову підтримку, таку як консультаційні послуги, коучинг, наставництво та пошук партнерів.

“Ми готові змінити технологічний ландшафт України до невпізнання. Тепер ми можемо активізувати наші зусилля у виявленні та підтримці найперспективніших стартапів і допомогти їм розкрити весь свій потенціал. Завдяки цій підтримці ми сповнені рішучості встановити нові рекорди на світовій технологічній сцені та довести світові, що Україна є справжнім технологічним центром. Ми закликаємо науковців та підприємців з усієї України скористатися цією можливістю та створити інноваційні стартапи, які мають потенціал трансформувати галузі та змінити світ. Будьте готові до вибуху інновацій з України — ми тільки починаємо!”, — заявив генеральний директор Українського фонду стартапів Павло Карташов.

Завдяки Seeds of Bravery цього разу підтримку отримають сотні українських стартапів, скейлапів та підприємців. Разом з Українським фондом стартапів та FundingBox (ключовими партнерами та координаторами) Seeds of Bravery буде керувати грантовим фондом на €12 млн. Крім того, до проєкту залучені й інші партнери.

“Завдяки Aalto University будемо робити наші університети, а також науковців більш підприємливими. Кращий європейський досвід акселерації та інкубації нам будуть передавати відразу кілька топових світових партнерів. Маємо ще одну ключову європейську інституцію серед партнерів — EIT — European Institute of Innovation and Technology, та будемо продовжувати ще швидше запускати їхні програми в Україні в додаток до вже оголошеного EIT Jumpstarter”, — розповів Святненко.

Підтримка обсягом €20 млн буде надана через загальноєвропейську мережу асоціацій стартапів, центрів підтримки підприємств, інкубаторів і акселераторів. Мережа, обрана за конкурсом, координується Accelerator FundingBox у Варшаві. До консорціуму входять 22 організації та асоціації стартапів, серед яких 6 українських партнерів, а також партнери з 13 інших країн.

“Рух вперед до зростання та співпраці — це можливості, які зараз відкриваються в Україні. Ось чому ми у FundingBox і через нашу команду в сусідній Польщі подвійно вдячні за пропозицію ЄС про фінансування Seeds of Bravery По-перше, за участь у чемпіонаті понад 200 стартапів з фінансуванням, глибоким технологічним прискоренням та ініціативами доступу до глобальних ринків. По-друге, для координації провідних українських та європейських організацій у консорціумі, який допоможе відновити українську стартап-технічну екосистему”, — заявила генеральний директор FundingBox Accelerator Анна Димовська.

Нагадаємо, 6 трлн грн заробили минулого року українські підприємства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram