Новини
7 Березня 2022
958

Українське METRO вимагає закрити російську “дочку”

Тим часом японська компанія повсякденного одягу Uniqlo вирішила залишити російські магазини

Український підрозділ німецької компанії METRO AG звернувся до керівництва з вимогою негайно закрити бізнес в Росії — у Німеччині відмовилися. Про це повідомляє пресслужба METRO Cash & Carry Україна.

Там пояснили, що підрозділ METRO Україна входить до складу міжнародної компанії METRO AG, що представлена у понад 30 країнах світу. Кожен підрозділ є окремим гравцем на локальному ринку з окремою операційною моделлю.

“2 березня Рада директорів METRO Україна звернулася з офіційним листом від імені всіх співробітників до керівництва METRO AG у Дюссельдорфі з вимогою негайно закрити бізнес на території РФ“, — заявили у METRO.

У відповідь від штаб-квартири компанія отримала поки що негативну відповідь — нібито “10 тис. співробітників у Росії залишаться без роботи, а санкції, які вводить цивілізований світ у відповідь на агресію Росії, повинні впливати на керівництво країни та її економіку, а не на населення”.

“Компанія METRO Україна категорично не згодна з позицією своєї материнської компанії. Наша позиція щодо необхідності закриття бізнесу METRO в Росії залишається незмінною”, — заявляє компанія.

Там додали, що Україну підтримує величезна кількість колег з ринків METRO за кордоном, які надають гуманітарну допомогу та фінансову підтримку тим, хто був вимушений тимчасово виїхати з України, а також надають пряму підтримку українців продуктами першої необхідності через “Червоний Хрест”.

Тим часом материнська компанія японського виробника повсякденного одягу Uniqlo вирішила залишити російські магазини відкритими, навіть всупереч тому, що конкуренти Zara та H&M призупинили свою діяльність у країні після вторгнення в Україну, повідомляє Yahoo News.

Президент оператора Uniqlo Fast Retailing Тадаші Янаї сказав, що війна не повинна позбавляти людей у Росії одягу, який є основною людською потребою.

“Одяг — це життєва необхідність. Народ Росії має таке ж право на життя, як і ми”, — додав Янаї.

У Росії 49 магазинів Uniqlo. Представник Fast Retailing заявив, що компанія “продовжить стежити за ситуацією”, але “наразі не планує припиняти свою діяльність”.

Fast Retailing заявила, що пожертвує $10 млн та 200 тис. предметів одягу агентству ООН у справах біженців для підтримки людей, які змушені втекти з України та сусідніх країн.

Раніше іспанський виробник одягу Inditex, якому належить Zara, заявив, що тимчасово закриє сотні магазинів у Росії, а також інтернет-магазин групи.

Шведська компанія Hennes and Mauritz (H&M) також оголосила про призупинення операцій у Росії, заявивши, що вона “глибоко стурбована трагічним розвитком подій в Україні” і підтримує “всіх людей, які страждають”.

Нагадаємо, у відповідь на військове вторгнення російських військ на територію України фінські виробники продуктів Valio та Paulig оголосили, що залишають російський ринок.

Також, відразу дві компанії з так званої “Великої четвірки” аудиторів — KPMG та PricewaterhouseCoopers — оголосили про те, що припиняють роботу в Росії та Білорусі через вторгнення в Україну. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram