Новини
21 Травня 2019
794

“Українська ягода” уклала угоду з французькою компанією Andros

З існуючих 10 га насаджень суниці майже 5 га будуть відведені під забезпечення цього контракту

Фото: Pixabay

Компанія “Українська ягода” уклала контракт з великим виробником продуктів харчування Andros (Франція) на постачання суниці садової, повідомляє AgroTimes з посиланням на коментар директора “Української ягоди” Тараса Баштанника.

За його словами, з існуючих 10 га насаджень суниці садової 5 га будуть вирощувати під забезпечення цього контракту. Термін дії контракту складе три роки.

Як відомо, на ягідних плантаціях компанії загальною площею понад 100 га компанія вирощують лохину, малину, суницю садову та черешню.

Andros виробляє фруктові десерти, сік та джеми. Компанія володіє понад 30 фабриками, зокрема заводом із переробки фруктів. Випускає продукцію під ТМ Andros, Andros Chef, Bonne Maman, Buddy Fruits, Old Virginia, Pierrot Gourmand та Solo Italia.

Нагадаємо, за підсумками 2018 року експорт заморожених ягід і фруктів зріс на 28% до $78 млн. Найбільше за два роки зріс експорт замороженої суниці садової (полуниці) – майже в шість разів. Експорт малини виріс у півтора рази, а інших заморожених ягід (переважно лохини і дикоростучої чорниці) – на 42%.

А зовнішній товарообіг України за перші два місяці 2019 року склав $16,67 млрд. Експорт товарів склав $7,96 млрд, що на 7,9% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram