Новини
26 Липня 2023
246

Українська студія Vostok Games стала VG Entertainment

Цьому сприяло повномасштабне вторгнення рф

Українська студія Vostok Games, відома за онлайн-шутером Survarium, оголосила про зміну свого бренду та представила нову назву, сайт і логотип, повідомляє DEV.

Відтепер Vostok Games називається VG Entertainment.

Як розповіли розробники у блозі на своєму оновленому сайті vgentertainment.com, до цих змін їх спонукали 11 років еволюції студії та повномасштабне російське вторгнення.

За їхніми словами, минулий рік змусив адаптовуватися до нових українських реалій: розробники активно донатять на армію, волонтерять, а дехто з них захищає Україну в лавах ЗСУ.

Назва студії Vostok Games відсилала до першого космічного апарату, який доставив людину на земну орбіту — “Восток-1”. У зв’язку з цим і було ухвалене рішення відмовитися від торгової марки Vostok Games на користь VG Entertainment.

“Війна, спричинена жорстокою російською агресією, підкреслила, як важливо цінувати людей, наші сім’ї, друзів, колег і партнерів. Не може бути толерантності до будь-якої радянської чи російської спадщини, а назва нашої торгової марки була тісно пов’язана з срср”, — йдеться в заяві української студії.

Розробники додали, що з моменту заснування вони внесли дуже мало змін до свого брендингу, і зараз відчувають, що дуже сильно відрізняються від студії, створеної 2012 році.

Студія Vostok Games була заснована у 2012 році колишніми розробниками S.T.A.L.K.E.R., які покинули GSC Gamer World після скасування S.T.A.L.K.E.R. 2.

Раніше Investory News писали, що €20 мільярдів погоджено на виробництво мікросхем в Німеччині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram