Новини
25 Липня 2023
285

€20 мільярдів погоджено на виробництво мікросхем в Німеччині

Фінансування виділять із позабюджетного фонду KTF

Уряд канцлера Олафа Шольца планує виділити €20 млрд на розвиток виробництва напівпровідників у Німеччині, щоб зміцнити технологічний сектор країни та забезпечити постачання компонентів на тлі зростаючої геополітичної напруги, повідомляє Bloomberg.

Гроші будуть розподілені до 2027 року між німецькими та міжнародними компаніями. Їх виділять із позабюджетного фонду KTF, який був створений для інвестицій у декарбонізацію економіки.

Німецький уряд вже погодив виділення €10 млрд допомоги для нового заводу Intel Corp і знаходиться в процесі узгодження ще близько €7 млрд субсидій для компаній Taiwan Semiconductor Manufacturing Co та Infineon Technologies AG.

План підтримки з виробництва мікросхем означає, що щонайменше €3 млрд будуть доступні для додаткових проєктів. Це може принести користь іншим компаніям, що працюють у Німеччині.

Німецькі виробники автомобілів та інші компанії намагалися забезпечити постачання мікросхем у розпал пандемії Covid-19, що викликало новий поштовх до розширення місцевого виробництва. Уряд Німеччини у своїй стратегії щодо Китаю заявив про прагнення зменшити залежність від поставок напівпровідників з Азії шляхом диверсифікації.

США та Нідерланди анонсували запровадження нових обмежень, які стосуватимуться китайських виробників мікросхем та ще більше обмежать продаж обладнання для їх випуску.

Нагадаємо, WhatsApp наслідує Telegram, месенджер запускає канали в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram