Новини
24 Вересня 2020
1 286

Українець Макс Поляков у першій трійці лідерів світу космічного ринку

На сьогодні він вклав у ракетобудування $150 мільйонів своїх власних грошей 

Український бізнесмен Макс Поляков вклав у приватну ракетну компанію Firefly Aerospace понад $150 млн та увійшов у ТОП-3 лідерів космічного ринку, повідомляє Bloomberg.

Український підприємець у 2017 р. викупив борги та розробки компанії Firefly Aerospace, і за три роки вклав у розробку першої ракети понад $150 млн.

Офіси Firefly Aerospace розташовані в американському Остіні та Дніпрі. Основне виробництво вузлів ракети зосереджено в штаті Техас, однак частково обладнання розробляється і в Україні. Створюють ракети Alpha (цінник запуску — $15 млн), Beta і місячний посадковий модуль Genesis за програмою Artemis.

“На сьогодні він вклав у ракетобудування $150 млн своїх власних грошей, більше, ніж будь-хто, крім Ілона Маска з SpaceX і Джеффа Безоса з Blue Origin”, — пише Bloomberg. Така сума інвестицій поставила Полякова на третє місце у новітній космічній гонці.

Повідомляється, що керівники Firefly уклали контракти на запуск супутників на орбіту для NASA, Міністерства оборони США і ряду комерційних супутникових компаній.

До того ж перший запуск ракети Firefly Alpha повинен відбутися в кінці осені 2020 р. “Якщо ракета Alpha зможе злетіти в космос, то вартість компанії Firefly Aerospace перевищить кілька мільярдів доларів”, — зазначили в Bloomberg.

Як відомо, Firefly Aerospace подала заявку на участь у програмі NASA з доставки наукового обладнання на Місяць. Для цього компанія розробляє орбітальний транспортний корабель і посадковий модуль Genesis.

Нагадаємо, Укрпатент і державне підприємство “Космічна інноваційно-інвестиційна компанія” оголосили про створення Державного космічного агентства України нової структури — Центру підтримки технологій і інновацій та запуск онлайн-платформи Space Gate IP-Platform, де можна буде придбати патент або інвестувати в технологію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram