Новини
22 Липня 2020
1 440

Державне космічне агентство України створило Центр підтримки технологій та інновацій

Агентство також анонсувало запуск онлайн-платформи Space Gate IP-Platform, де можна буде придбати патент або інвестувати в технологію

Укрпатент і державне підприємство “Космічна інноваційно-інвестиційна компанія” (КІІК), яке веде діяльність у космічній, ракетно-космічної та суміжних галузях, оголосили про створення Державного космічного агентства України нової структури — Центру підтримки технологій і інновацій (Technology and Innovation Support Center, TISC), повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України (КМУ).

Згідно з інформацією, новостворений центр починає готувати спеціалістів з інтелектуальної власності, які мають інвентаризувати та захистити всі технічні розробки державних підприємств космічної індустрії України.

Після цього етапу Космічна інноваційно-інвестиційна компанія планує створити спеціальну онлайн-платформу Space Gate IP-Platform, де можна буде законним чином придбати патент, або інвестувати гроші в технологію, яка знаходиться на початковому етапі розробки.

Ще одна послуга, яку буде надавати Центр підтримки технологій та інновацій, – патентна аналітика. Підприємства космічної індустрії зможуть отримати доступ до різноманітних баз даних та перевірити унікальність своїх продуктів за допомогою патентного пошуку. Це дасть додаткові можливості оцінити конкурентоспроможність вітчизняного продукту у порівнянні з аналогами, а також дати оцінку того, яка ситуація склалась на ринку.

“Центр допоможе нам підготувати власних фахівців у сфері інтелектуальної власності, а надалі – адекватно оцінити попит на українські технології у світі та захистити свої розробки. Космічна індустрія України має стати максимально відкритою для партнерів та інвесторів, прозорою для усіх стейкхолдерів, а також високоефективною в умовах сучасних ринкових відносин”, — зазначає голова Державного космічного агентства Володимир Усов.

Центр підтримки технологій та інновацій TISC (Technology and Innovation Support Center) існує на базі державного підприємства “Космічна інноваційно-інвестиційна компанія” (КІІК), яке займається проведенням ринкової діяльності у сфері космічної, ракетно-космічної та суміжних галузях.

Як раніше писали Investory News, аерокосмічна компанія Firefly Aerospace українця Максима Полякова зі штаб-квартирою та заводом у Техасі планує наростити обсяги та забезпечити 24 запуски в рік після будівництва ще одного заводу в Маямі.

Нагадаємо також, “Південний машинобудівний завод” імені О. М. Макарова” і американська аерокосмічна компанія Firefly Aerospace домовилися про співпрацю. Компанія зробила велике замовлення на виготовлення ракетних деталей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram