Новини
27 Квітня 2021
590

Україна здійснила прайсинг єврооблігацій на суму $1,25 мільярда з погашенням у 2029 році

Залучені кошти будуть використані для фінансування загальних бюджетних призначень

Україна оголосила про прайсинг нового випуску єврооблігацій на суму $1,25 млрд. Під 6,875% річних з погашенням у 2029 році, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Очікується, що новому випуску буде надано рейтинги “В” агентством Standard & Poor’s та “В” — агентством Fitch. Розрахунки за новим випуском мають відбутися 30-го квітня 2021 року.

BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs International та J.P. Morgan виступили спільними лід-менеджерами транзакції.

Залучені кошти будуть використані для фінансування загальних бюджетних призначень.

“Ми раді оголосити про прайсинг нашого першого публічного випуску єврооблігацій цього року. Завдяки цій транзакції Міністерство фінансів виконує нинішній план державних зовнішніх запозичень, більшу частину якого ми розраховуємо виконати шляхом пільгового фінансування від міжнародних партнерів. Ми продовжимо здійснювати зважену боргову політику, спрямовану на максимальне збільшення обсягу пільгового фінансування і запозичень у національній валюті”, — зазначає міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку допустила до обігу в Україні єврооблігації Румунії (ISIN US77586ТАD81) з погашенням у січні 2024 року й поточною прибутковістю близько 0,8%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram