Новини
30 Квітня 2021
581

Україна завершила спільний зі Світовим банком дорожній проєкт

Завдяки подальшій співпраці Київ і Харків також поєднаються швидкісною автодорогою

У межах виконання договору з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) успішно реалізований “Другий проєкт покращення автомобільних доріг і безпеки руху”, йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства фінансів України.

Зазначається, що загальна сума кредиту становить $450 млн. “Проєкт розпочався 2012 року та зіграв важливу роль у розвитку мережі швидкісних автомобільних доріг України та був одним з найбільших у кредитному портфелі МБРР”, — йдеться у повідомленні.

Завдяки кредиту, 84 км автодороги М-03 на ділянці Лубни-Полтава доведені до категорії швидкісне шосе, також було побудовано три нових об’їзди населених пунктів, зокрема Південно-західний об’їзд Полтави.

Крім цього, замість старої дороги побудовані дві окремі проїзні частини по дві смуги руху в кожному напрямку з розмежувальною смугою між ними. Завдяки виведенню траси на межі населених пунктів максимальна дозволена швидкість руху 110 км/год забезпечена по всій дільниці.

Як зазначив заступник міністра фінансів Олександр Кава, завдяки цьому проєкту поїздки з Києва до Полтави, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Донецької та Луганської областей стали швидшими майже на годину.

“У межах наступного проєкту активно ведуться будівельні роботи на ділянці траси М-03 від Полтави до Валок у напрямку Харкова”, — розповів замміністра.

І додав, що завдяки подібній співпраці вже через декілька років Київ і Харків вдасться поєднати якісною швидкісною автодорогою.

Нагадаємо, за минулий рік МБРР профінансував в Україні проєкти на $700 млн. Зокрема, на боротьбу з коронавірусом було направлено понад $296 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram