Новини
1 Березня 2021
663

Мінфін: За минулий рік МБРР профінансував в Україні проєкти на $700 мільйонів

Зокрема, на боротьбу з коронавірусом було направлено понад $296 мільйонів

Вибірка коштів за проєктами, які фінансуються за кошти кредитів Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР, група Світового банку), у 2020 році становила $693,55 млн, ставши найбільшою за всю історію співпраці. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства фінансів України.

Як зазначив заступник міністра фінансів Олександр Кава, співпраця України та Світового Банку у 2020 році була вкрай вдалою, а вибірка коштів у рамках портфелю МБРР стала найбільшою за всю історію співпраці проти минулого року й становить $693,55 млн.

“Це враховуючи вибірку коштів за прямими залученими кредитами, кредитом під державну гарантію та надходженнями до загального фонду державного бюджету”, — наголосив він.

І додав, що у 2020-му від Світового банку на боротьбу з коронавірусом у загальний фонд державного бюджету було направлено $296,85 млн. “Наразі на стадії підготовки знаходиться новий спільний проєкт “Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні”, — уточнив заступник міністра.

Як зазначають у Мінфіні, під час зустрічі щодо чергового перегляду кредитного портфеля з Директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі, було розглянуто питання допомоги Світового банку щодо покращення транспортного сполучення між регіонами України.

“Зокрема, будівництва нової ділянки залізниці між станціями Південнодонбаська та Курахове, що дозволить забезпечити стійке та швидке сполучення між Маріуполем і Краматорськом”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, обговорено можливість залучення Світового банку для розв’язання проблеми залізничного сполучення Чернівців зі столицею без виїзду за межі України, що може бути реалізовано шляхом будівництва нової залізниці маршрутом Чернівці — Хотин — Кам’янець-Подільський.

“Такий проєкт дозволить скоротити час поїздки з теперішніх 12 до 6 годин”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні минулого року Світовий банк запланував виділити Україні $135 млн на модернізацію сектору охорони здоров’я та протидію епідемії COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram