Новини
14 Квітня 2020
752

Додаткова допомога: Всесвітній банк виділить Україні $135 мільйонів

Кошти підуть на модернізацію сектору охорони здоров’я та протидію епідемії COVID-19

Україна отримає $135 млн доларів США від Всесвітнього банку на модернізацію сектору охорони здоров’я та протидію епідемії COVID-19. Таке рішення прийнято під час перемовин офіційних делегацій України та Всесвітнього банку, повідомляє Національна служба здоров’я.

Зазначається, що $50 млн із загальної суми  піде на поповнення держбюджету за результатами впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу НСЗУ.

“Ще $35 млн передбачено на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню епідемії COVID-19. А $45 млн направлять на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення здатності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах у регіонах”, – йдеться у повідомленні.

Кошти надаватимуться як додаткове фінансування проєкту “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей”, який впроваджується МОЗ за підтримки World Bank Ukraine з 2015 року.

Раніше Investory News писали, що Всесвітній банк надасть Україні $150 млн, з них $50 млн – для підтримки вразливих верств населення у період епідемії COVID-19 і $100 млн для підвищення рівня соціального захисту в цілому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram