Новини
28 Травня 2019
795

Україна запропонує ОВДП на міжнародних ринках капіталу

До кінця кварталу первинні розміщення облігацій перемістяться на платформи Bloomberg і Refinitiv

Фото: biz.censor.net.ua

До кінця червня цього року планується переміщення первинних розміщень облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) України на міжнародні торговельні платформи Bloomberg і Refinitiv, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на презентацію НБУ на його сайті у зв’язку з запуском “лінка” з депозитарієм Clearstream.

В документі зазначається, що “вторинний ринок буде зосереджений на міжнародній торговій платформі до кінця 2019 року”. Нацбанк констатує, що в даний час основна торгівля ОВДП відбувається на українських фондових біржах. “Її оборот у I кв 2019 року склав майже 40 млрд грн, тоді як обсяг розміщення на первинному ринку – до 60 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу “Інтерфакс-Україна” повідомляє, що запуск розміщення ОВДП через торговельну платформу Bloomberg реально може статися трохи пізніше – в липні або навіть пізніше. “Одна з причин – опір цьому проекту з боку українського регулятора ринку цінних паперів НКЦПФР, яка вважає за необхідне, щоб торговельні платформи отримали дозвіл на такі операції подібно до того, як їх отримують українські біржі”, – наголошує видання.

Раніше Investory News писали, що інвестиції нерезидентів в українські ОВДП зростають. Так, портфель їх ОВДП перевищив 25 млрд грн та ще більше сконцентрувався у гривневих інструментах. Разом з іноземцями нарощували вкладення приватні українські інвестори, портфель яких перевищив 8 млрд грн. З початку року він зріс на 2,1 млрд грн, зокрема внаслідок гривневих ОВДП – на 1,1 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram