Новини
18 Травня 2021
455

Україна залучить понад $1 мільярд потенційних інвестицій завдяки роботі інвестнянь

У Мінекономіки працюють над реалізацією закону та підзаконної нормативно-правової бази

У межах ухваленого закону про “інвестнянь” UkraineInvest за три місяці отримав 15 запитів від потенційних інвесторів на загальну суму понад $1 млрд, йдеться у повідомленні Урядового порталу з посиланням на круглий стіл “Закон про інвестнянь: проєкти на перший мільярд”.

Зазначається, що з моменту набуття чинності закону UkraineInvest “спостерігає значне зацікавлення з боку іноземного та українського бізнесу”.

“Лише за три місяці роботи UkraineInvest вже напрацював 15 заявок на загальну суму понад $1 млрд інвестицій”, — зазначив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.

Закон “Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями” передбачає, зокрема, звільнення від сплати податків та ввізного мита, бюджетну допомогу та спрощення процедури надання земельних ділянок.

За умови інвестування понад €20 млн та створення від 80 робочих місць, інвестори зможуть отримати підтримку держави, що становитиме до 30% від вкладених інвестицій.

Наразі Мінекономіки працює над реалізацією закону та підзаконної нормативно-правової бази. Зокрема, разом із UkraineInvest вже розроблено проєкт порядку взаємодії з інвесторами, органами державної влади та місцевого самоврядування.

“Крім того, у Верховній Раді працюють над прийняттям суміжних нормативних актів”, — додав нардеп Ігор Марчук.

Своєю чергою посол України в США Оксана Маркарова також підкреслила важливість розширення співпраці зі Сполученими Штатами як зі стратегічним партнером у багатьох сферах — від політичної та безпекової до бізнесової.

Нагадаємо, закон щодо державної підтримки інвестиційних проєктів президент України підписав у лютому 2021 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram