Новини
11 Лютого 2021
679

Президент України підписав закон щодо державної підтримки інвестиційних проектів

Сума інвестицій перевищує €20 мільйонів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні”, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що “цей документ сприятиме відновленню інвестиційної активності в Україні після кризового 2020 року”. Закон передбачає надання державної підтримки українським та іноземним інвесторам із загальною сумою інвестицій від €20 млн ($24,25 млн).

Зокрема, визначено можливість отримання податкових пільг, забезпечення інвестиційних проектів об’єктами суміжної інфраструктури, надання переважного права землекористування земельними ділянками державної або комунальної власності для реалізації інвестиційних проектів, закріплення гарантій інвестора шляхом укладення прямого договору з урядом України.

При цьому загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від суми інвестицій в проект.

Згідно з документом, підтримка буде надаватися підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій та науково-технічній галузях; охороні здоров’я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері.

Також передбачено створення спеціальної урядової уповноваженої установи, яка буде займатися супроводом інвестиційних проектів, допомоги інвесторам від початку проекту і протягом всього часу його тривалості.

Як відомо, Верховна Рада України відхилила проект постанови №3760-П щодо скасування рішення про прийняття у цілому даного Закону, відомого як законопроєкт про інвестиційні няні. Проект постанови набрав 123 голоси “за” і був відхилений.

Раніше Investory News писали, що наразі відбувається з дорогоцінними металами, та чи вигідно в них інвестувати в нинішній коронакризовій ситуації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram