Новини
19 Липня 2019
634

Україна ввела спецмита на російське дизпаливо та скраплений газ

Спецмита на російське паливо почнуть діяти вже з 1 серпня поточного року

 

Уряд України на засіданні 17 липня ввів спеціальні мита на імпорт російського дизпалива та скрапленого газу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник президента в Кабміні Андрій Герус.

З 1 серпня спецмита на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, становитиме 3,75% та 4% з 1 жовтня. Спецмито на постачання зрідженого газу становитиме 1,75% з 1 серпня і 3% з 1 жовтня.

“Відповідне мито зніме маржу трейдера-імпортера, що перевищує ринкову, яка виникла через логістику та інші фактори. Якщо типова ринкова маржа у великому опті становить 10-12 доларів за тонну, то на постачання трубопровідним транспортом така маржа становила 35-40 доларів за тонну. Таким чином, маржа трейдера буде приведена до звичайних ринкових рівнів і відповідне рішення жодним чином не вплине на роздрібні ціни на АЗС. Всі трейдери будуть в рівних умовах”, – повідомляє Герус.

Підвищувати ціни окремі імпортери не зможуть через конкурентне заміщення ресурсів з альтернативних джерел: Білорусь, Литва, Польща, постачання морем тощо. Український бюджет додатково отримає близько 2 мільярдів гривень на рік.

Раніше Кабмін заборонив ввезення автомобілів і вагонів з Росії, також Україна ввела антидемпінгові мита на імпорт цементу з Росії, Білорусі та Молдови

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram