Новини
29 Травня 2023
242

Україна введе на 50 років санкції проти Ірану

Відповідний законопроєкт вніс у Раду Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови щодо запровадження на 50 років санкцій проти Ірану, йдеться в проєкті постанови про затвердження рішення Ради національної безпеки та оборони України від 27 травня 2023 року “Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Ісламської Республіки Іран”.

Згідно з документом, санкції проти ісламської Республіки Іран застосовують терміном на 50 років і включають повну заборону торговельних операцій, зупинку транзиту ресурсів, польоти та перевезення на території України та запобігання виведенню капіталів резидентами Ірану.

Реалізація та моніторинг виконання санкцій має здійснюватись Кабіном, Службою безпеки, Службу зовнішньої розвідки, Нацбанком та іншими компетентними держорганами.

Також пропонується заборонити здійснення будь-яких інвестицій в Іран та передачу резидентами технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності.

Крім того, пропонується зупинити електронні платіжні засоби (зокрема, перекази, здійснення розрахунків та видачу готівки), емітованих резидентами Ісламської республіки Іран.

Також Нацбанку забороняється реєстрація міжнародної платіжної системи, оператором якої є Іран.

Нагадаємо, Lloyd’s виключив з регістру судна найбільшого перевізника російської нафти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram