Новини
17 Серпня 2023
453

Україна увійшла до п’ятірки країн, де найчастіше розраховуються гаджетами

Це пов’язане зі зростанням популярності цифрових гаманців

За результатами другого кварталу Україна увійшла до ТОП-5 країн світу за кількістю безконтактних сплат гаджетами. Останні 5 років наша країна традиційно входила до десятки країн, які є лідерами за кількістю NFC-оплат, пише УНІАН.

Згідно з повідомленням компанії Mastercard частка розрахунків смартфонами та гаджетами з NFC серед усіх безконтактних оплат у фізичному ритейлі в країні перетнула рубіж у 60% у другому кварталі цього року.

“За результатами другого кварталу Україна посіла місце у першій п’ятірці разом з Австралією, Великобританією, Нідерландами та США”, — повідомив віцепрезидент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні та Молдові Юрій Батхін.

Такий стрімкий розвиток NFC-оплат пов’язаний зі зростанням популярності цифрових гаманців, які дозволяють перетворити гаджет із модулем NFC — смартфон, смартгодинник або фітнес-браслет — на зручний платіжний інструмент, а крім цього — з поширенням технології безконтактної оплати. Серед найпопулярніших категорій оплат — продуктовий ритейл, заклади харчування, одяг та взуття, а також автозаправні станції.

У компанії також наголосили, що важливим фундаментом для поширення культури безконтактних оплат також став розвиток мережі платіжних терміналів, які підтримують такий вид розрахунків. За даними НБУ, сьогодні майже 97% POS-терміналів у країні приймають безконтактні сплати.

За словами Батхіна, саме комплексний підхід до розвитку безконтактних оплат у країні та відкритість українців до інновацій стали важливими передумовами “цифрового стрибка” та забезпечили Україні місце серед світових країн-лідерів у категорії NFC-оплат.

Раніше Investory News писали, що ФК “Барселона” розвиватиме Web3 та блокчейн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram