Новини
1 Жовтня 2021
872

Україна у 2022 році від Болгарії отримає на 25% більше дозволів на міжнародні перевезення

Цьогоріч українські перевізники додатково отримають 3 000 універсальних дозволів

Наступного року Україна отримає від Болгарії на 25% більше дозволів на міжнародні перевезення. Такої домовленості досягнуто на засіданні українсько-болгарської змішаної комісії з міжнародних автомобільних перевезень вантажів і пасажирів, повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку Міністерства інфраструктури в Facebook.

“На 2021 рік українські перевізники додатково отримають 3 тис. універсальних дозволів, з них 600 будуть доступні в пунктах видачі дозволів вже з наступного тижня. На 2022 рік збільшена квота дозволів майже на 25%, з 20 300 до 25 500”, — йдеться в повідомленні.

Крім того, досягнута домовленість, що універсальний бланк дозволу можна використовувати як для двостороннього перевезення, так і транзитного, а також їх комбінації в прямому і зворотному повідомленні.

“Збільшення кількості дозволів на перевезення з Болгарією — позитивний індикатор розвитку наших торговельних відносин з ЄС. Ми очікуємо аналогічні рішення від інших наших європейських партнерів”, — заявив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Він зазначив, що коли у 2015 році Україна підписувала Угоду про асоціацію з ЄС, одним з ключових принципів для посилення економічного співробітництва було те, що динаміка товарообігу не повинна погіршуватися. “На основі цього принципу буде формуватися подальша політика Мінінфраструктури щодо міжнародних перевезень”, — зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила проєкт закону №4258 “Про мультимодальні перевезення”. Метою законопроєкту є вдосконалення регулювання організаційних і правових основ мультимодальних перевезень вантажів в Україні, а також їх державної підтримки.

Раніше Investory News писали про 10 кращих українських станцій-відправників зернових вантажів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram