Новини
7 Жовтня 2020
943

Україна та Європейський Союз підписали ряд двосторонніх документів

Загальний внесок ЄІБ в рамках Угоди становить €390 мільйонів

У Брюсселі під час 22-го Саміту Україна — Європейський Союз був підписаний ряд документів з фінансової допомоги ЄС для України на загальну суму €390 млн ($457,59 млн). Підписання договорів відбулося в присутності президента України Володимира Зеленського та президента Європейської ради Шарля Мішеля, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зокрема, підписано Угоду з Європейською комісією про фінансування “Програми ЄС “Міцні регіони”. Документ покликаний сприяти боротьбі України проти гібридних загроз і дестабілізуючих ситуацій, наприклад пандемії COVID-19, а також збільшення потенціалу країни з розвитку світу. Загальний внесок ЄС в рамках угоди становить €30 млн.

Також підписано угоду з Європейською комісією про фінансування проекту “Механізм розвитку громадянського суспільства України”. Документ має на меті допомогу ЄС для зміцнення демократії в Україні в розмірі €20 млн.

Крім того, Україна і Єврокомісія підписали Угоду про фінансування програми “Кліматичний пакет для стабільної економіки: (CASE) в Україні”. Загальний внесок ЄС в рамках угоди становить €10 млн.

Підписана угода й між урядом України та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про фінансування проекту “Енергоефективність громадських будівель в Україні” передбачає виділення €300 млн кредиту для термомодернізації громадських будівель в Україні.

Як відомо, ЄІБ та “Укрпошта” під час саміту Україна-ЄС  підписали ще угоду про залучення кредиту в розмірі €30 млн ($35,2 млн) на будівництво трьох нових сортувальних центрів, 20 поштових депо і розвиток IT-інфраструктури. Гендиректор компанії Ігор Смілянський також розповів про плани компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram