Новини
7 Жовтня 2020
1 004

Укрпошта залучила від Європейського інвестиційного банку кредит на €30 мільйонів

Кошти підуть на нові сортувальні вузли, 20 нових депо, а також на розвиток ІТ-інфраструктури

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та “Укрпошта” під час 22-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі підписали угоду про залучення кредиту в розмірі €30 млн ($35,2 млн) на будівництво трьох нових сортувальних центрів, 20 поштових депо і розвиток IT-інфраструктури, повідомляє гендиректор компанії Ігор Смілянський на своїй сторінці в Facebook.

Інвестиції дозволять поліпшити рівень поштових послуг і скоротити час доставки міжнародних і внутрішніх посилок, листів та документів. Кредит надається разом з технічною допомогою для модернізації логістичної мережі національного поштового оператора.

Як зазначив Ігор Смілянський, усього АТ “Укрпошта” планує залучити майже €100 млн ($117,33 млн). На своїй сторінці у Facebook він також розповів про плани компанії:

• 8 інноваційних сортувальних хабів та 62 депо;

• винесення сучасних логістичних центрів за межі великих міст, що зменшить вантажний трафік у містах та вивільнить великі приміщення під готелі, офісні центри та ІТ-хаби;

• автоматизація процесів: продуктивність праці зросте в 5-7 разів, пропускна здатність сортувальних центрів зросте з 5-6 тис. відправлень на годину до 18-20 тис.;

• облаштування в сортувальних центрах зон зберігання ліків для подальшої доставки;

• поштовх для електронної комерції у регіонах — можливість для ко-локації з фулфілментом для онлайн-торговців (клієнт ввечері замовляє на сайті — зранку отримує зі складів Укрпошти);

• створення 5 тис. нових робочих місць із ринковими заробітніми платами.

Нагадаємо, АТ “Укрпошта” протягом 2016-2020 рр. заощадило на закупівлі через платформу ProZorro близько 1 млрд грн. Найбільше вдалося заощадити на закупівлі 2,7 тис. POS-терміналів — 8,5 млн грн.

Як писали раніше Investory News, на рахунках Укрпошти 100 млн грн від продажу неліквідної нерухомості. Нещодавно компанія продала на аукціоні ділянки у Львівській області та Києві.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram