Новини
24 Липня 2023
366

Україна стала однією з країн, де найбільше цікавляться криптою

Першість посіла Велика Британія

Аналітики з CoinGecko провели дослідження і назвали країни, найбільш зацікавлені у популяризації Bitcoin.

Рейтинг європейських держав очолила Велика Британія. Згідно з дослідженням, на країну припадає 44,6% загального суспільного інтересу до цифрових активів. При цьому на всі країни Євросоюзу припадає 44,8%.

За результатами опитування, проведеного CoinGecko у 2022 році, Велика Британія посідала п’яте місце, тож аналітики зазначили зростання актуальності теми криптовалют і цифрових інвестицій у країні.

Україна увійшла до першої десятки, посівши дев’яте місце. Крім того, наша держава торік посіла третє місце у рейтингу прийняття криптовалюти населенням. Згвдно з даними дослідницької компанії Tripple A, відсоток українців, які володіють цифровими активами, за минулий рік зріс на понад 2%. Таким чином, на початок 2022-го криптовалюта була у 15,72% населення або ж у 6 млн громадян.

За час повномасштабного вторгнення і військової агресії росії проти України суспільство оцінило найбільшу перевагу криптовалютних переказів — їх можна робити у будь-який час та у будь-яку точку планети. Лише за перші три місяці війни Україна отримала $125 млн допомоги у криптовалюті.

Також активно цікавляться криптоактивами Нідерланди, Польща, Німеччина, Франція, Словенія, Румунія, Іспанія та держава-терорист росія. На них загалом припадає 34,9% криптовалютного інтересу континенту у проміжку з 1 січня до 9 липня 2023 року.

Нагадаємо, наступним великим світовим криптохабом стане ОАЕ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram