Новини
28 Лютого 2019
1 267

Україна посіла 66 місце у рейтингу кращих країн для жінок

За умовами для розвитку серед країн СНД нас обігнали Білорусь, Казахстан та Росія

Швеція посіла перше місце в світовому рейтингу кращих країн для жінок “Best Countries for Women 2019” за версією US News & World Report. На другому місці опинилася Данія, замикає трійку лідерів Канада.

За даними рейтингу, ці країни найкраще забезпечують рівність чоловіків і жінок у сферах охорони здоров’я, освіти, працевлаштування, економіки і політики. Рейтинг кращих країн для жінок складається американським журналом US News & World Report на основі опитування, в якому взяли участь більше 9 тис. жінок з 80 країн світу.

Примітно, що Швеція і Данія зберігають в рейтингу лідируючі позиції вже кілька років поспіль. Експерти відзначають, що ці країни є найбільш прогресивними щодо питань впровадження політики гендерної рівності. У Швеції, наприклад, дві третини всіх університетських ступенів присуджуються саме жінкам, а державна політика щодо відпустки по догляду за дитиною надає рівні права подружжю.

Серед країн Євросоюзу до першої десятки також потрапили Нідерланди (5-е місце), Фінляндія (6-е), Німеччина (10-е). Всього до рейтингу увійшли 80 країн, серед яких Україна посіла 66-е місце, Казахстан – 59-е, Білорусь 48-е, Росія 37-е. Інші країни СНД в рейтинг не потрапили.

Нагадаємо, раніше Investory News публікували дослідженнія “Якість життя країн-2019” (Quality of Life Index for Country 2019) від сервісу Numbeo, в якому Україна посіла 62-е місце.

Investory News запрошує проголосувати за українських бізнес-вумен у рейтингу SHINE — Найкращі ділові пані України.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram