Новини
13 Листопада 2020
2 402

Україна посіла 42 місце в індексі конкурентоспроможності талантів

Четвертий рік поспіль Швейцарія – найкраще місце для залучення й навчання кваліфікованих фахівців

Україна у рейтингу IMD World Talent Ranking 2020 (індекс конкурентоспроможності талантів) посіла 42 місце із 63-х, й наразі знаходиться між Чилі (41-е) й Таїландом (43-е). До речі минулого року Україна займала 44 позицію.

Незмінним лідером четвертий рік поспіль визнано Швейцарію, яка стала найкращим місцем у світі для залучення та навчання кваліфікованих фахівців.

За нею у рейтингу IMD World Talent Ranking 2020 йдуть Данія, Люксембург, Ісландія та Швеція. До першої десятки також увійшли Австрія, Норвегія, Канада, Сінгапур і Нідерланди.

Укладачі IMD World Talent Ranking 2020 відзначили у Швейцарії високоякісну систему освіти та здатність залучати іноземних фахівців з високим рівнем життя й стабільними зарплатами.

“Данія досягла гарних результатів, зробивши наголос на рівні можливості для всього суспільства, а Люксембург прискорив зростання коштом стійких інвестицій”, – зазначається у рейтингу.

США зайняли 15 місце, після Німеччини (11), Австралії (13) та Гонконгу (14), випередивши Ірландію (18), Тайвань (20) і Великобританію (23). До останньої десятки рейтингу увійшли Росія, Болгарія, Мексика, Румунія, Колумбія, Бразилія, Венесуела, Словаччина, а Індія та Монголія посіли останні місця.

Як зазначає CNBC, мета щорічного рейтингу IMD, який проводиться вже сьомий рік – надати уявлення про кадрові резерви провідних економік, і як результат – уявлення про їх глобальну конкурентоспроможність. При цьому укладачі використовують правдиві дані та дослідження ринків.

Економіка оцінюється за трьома ключовими критеріями: “Інвестиції та розвиток” (те, як країна заохочує місцеві таланти), “Привабливість” (наскільки ефективно економіка утримує внутрішні таланти та залучає міжнародні) і “Готовність” (якість наявних навичок і компетенцій).

Раніше Investory News писали, що згідно із дослідженням Innovation Geographies, у якому були представлені 100 міст з найбільш розвиненими інноваційними екосистемами й активною підтримкою талантів, найінноваційнішим містом у світі визнано Сан-Франциско.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram